سالها بود که برای شارژ کردن گوشی های موبایل از شارژر کابلی استفاده می شد. شاید تکنولوژی شارژ کردن گوشی بدون استفاده از کابل کمی عجیب بود آن هم برای گوشی های موبایل که حساسیت زیادی در برابر دما دارند.
شارژ کردن گوشی با کابل مشکلات زیادی دارد. اولا همیشه باید اتصال کابلی برقرار باشد، خرابی شارژ، پورت میکرو USB گوشی و..
بهترین باتری های موبایل نهایتا یک روز گوشی را در حال کار شارژ نگه دارند. بزرگ تر کردن باتری باعث افزایش حجم گوشی و مشکلات دیگر می شود. تولید پاوربانک تا حدودی به مشکل شارژ گوشی کمک کرده است.
اما شارژر وایرلس باعث شد تا استفاده از کابل برای شارژ کردن گوشی کاملا به کنار گذاشته شود.
حالا در این مقاله می خواهیم به شما توضیح دهیم که شارژر وایرلس چیست چگونه کار می کند.
عده ای که با تکنولوژی وایرلس آشنایی کافی ندارند می گویند مگر می شود که انرژی برق را بدون سیسم به باتری گوشی انتقال داد؟
شارژر وایرلس یا بی سیم تکنولوژی جدیدی است که به شما اجازه می دهد بدون استفاده از اتصال کابلی گوشی خود را شارژ کنید. امروز گوشی های پرچمدار سامسونگ نظیر گلکسی اس 8، اس 8 پلاس، اس 7، گوشی های گوگل نکسوس 4، 5، 6 از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند. و یک امتیاز بزرگ برای آنها به شمار می آید.
در شارژر وایرلس شما با یک میدان مغناطیسی سر و کار دارید. شارژ بی سیم امواج برق را به گوشی شما ارسال می کند. گوشی هم با توجه به تکنولوژی به کار رفته در آن این امواج را دریافت می کند. و به باتری منتقل می کند. در نتیجه باتری شارژ می شود. پس شارژر بی سیم مثل بلوتوث نیست که تا چند متر برد داشته باشد یعنی شما درون خانه قدم بزنید و با گوشی کار کنید. در عین حال گوشی هم شارژ شود. وقتی از شارژر وایرلس صحبت می شود. منظور این است که از سیم استفاده نمی شود.
بلکه گوشی را بر روی یک میدان مغناطیسی که به برق متصل هست قرار می دهیم. آن میدان مغناطیسی هم امواج برق را به باتری گوشی ارسال می کند.برای شارژ بی سیم گوشی باید گوشی را بر روی پد شارژر وایرلس قرار داد. تا امواج برق را دریافت کند.
پس ما در شارژر بی سیم با یک میدان مغناطیسی رو به رو هستیم. در حالا حاضر تکنولوژی شارژ بی سیم دارای چند استاندارد از جمله Qi و PMA (Power Matters Alliance) و A4WP)Alliance for Wireless) است. که QI از مهمترین و رایج ترین آنها به شمار می آید.
QI : این استاندارد توسط کنسرسیوم Wireless Power در سال ۲۰۰۸ شروع به کار کرده و سپس توسعه یافته Qi در حال حاضر توسط ۲۰۰ شرکت پشتیبانی می شود که می توان در میان آنها نام های بزرگی نظیر Microsoft، Google، Sony، HTC و Samasung را دید. استاندارد Qi توسط یک سطح الکترومغناطیسی می تواند انرژی را به دستگاه دیگری انتقال دهد؛ در این میان قدرتی که حاصل می گردد در حد 5W بوده که کم و بیش در حد همان شارژر های سیمی است.
تکنولوژی شارژر بی سیم اساس آن بر سیم پیچ است. یک سیم پیچ در پد فرستند، و یک سیم پیچ در گوشی یا گیرنده. سرعت شارژر بی سیم کمتر از نصف سرعت شارژر معمولی و با سیم است.
تکنولوژی شارژ بی سیم نه تنها برای گوشی های موبایل بلکه در سایر لوازم خانگی و دیجیتال به کار برده شود. شاید بزرگ ترین مشکل این تکنولوژی سرعت آن است. که مطمئنا در آینده شاهد پیشرفت و توسعه آن خواهی بود.
گوشی های شارژ بی سیم شامل محصولات سامسونگ، اچ تی سی، گوگل، ال جی ،سونی و .. است. البته بیشتر پرچمداران این شرکت با چنین تکنولوژی ساخته می شوند.
از مهمترین معایب شارژر بی سیم به سرعت پایین می توان اشاره کرد. هر چند تکنولوژی شارژر وایرلس بسته به گوشی های مختلف و میدان مغناطیسی آن متفاوت است.
البته بعضی از شارژر های بی سیم می توانند دو یا سه گوشی را به صورت همزمان با هم شارژ کنند. و این نکته را بدانید گوشی هایی که داری استاندار QI دارد. نمی تواند با شارژر PMA شارژ شود.